Välkomen den 26 januaru 2025 när vi visar Klimt och Kyssen. Filmen är skapad av producenterna bakom Konst på bio-succén ”Vermeer på Rijksmuseum – Den största utställningen någonsin”. Detta är en kraftfull, guldskimrande och passionerad ny film om Gustav Klimt.

 Biljetter 100 kr Kan Du köpa på bioparkalvsjo.se alternativt köpa på plats på Park Folkets hus från 45 före föreställningen i mån av plats (obs ej kontanter). Längd 90 minuter. Textas på svenska.

OM FÖRESTÄLLNINGEN
”Kyssen (älskade par)” av Gustav Klimt är en av de mest erkända och reproducerade målningarna i världen. Det är kanske den mest populära affischen på studenthems-väggar från Peking till Boston.

Den stämningsfulla bilden av ett okänt omfamnande par, målad i Wien omkring 1908, har sedan den skapades fängslat betraktare med dess mystik, sensualitet och bländande material. Men vad är det som tilltalar oss så mycket med denna målning – och vem var konstnären som skapade den?

Genom att fördjupa sig i detaljerna i äkta guld, dekorativa mönster, symbolik och sjudande erotik, tar en närmare studie av målningen oss tillbaka till en anmärkningsvärd tid och plats, staden Wien i början av förra sekelskiftet. En ny värld kämpade för att ta plats mot den gamla, där Klimt var en titan inom jugendrörelsen och skapade dekadenta nya världar som förenade öm sensualitet, gammal mytologi och radikal modernitet.

Upptäck det skandalösa livet och den rika palett av extraordinära influenser som ligger bakom en av världens absoluta favoritmålningar i Klimt och Kyssen.

 PÅ PLATS – PÅ PARK FOLKETS HUS
Före filmen kan du köpa lättare förtäring, snacks, alkoholfri dryck, öl och vin.
Kom och stöd oss genom att se film och fika.

Park i Älvsjö drivs som en ideell verksamhet. Överskottet går till att rusta upp klassiska Park i Älvsjö. Park invigdes 1928 och visade film dagligen fram till 1968.

Adress: Park, Götalandsvägen 181, Älvsjö. Hitta till oss: Buss 144 eller 165, hållplats Parkudden (gå 40 meter runt hörnet)

Notera att vi inte genomför återköp av biljetter. Biografen är utrustat med onumrerade stolar.

Välkommen

Park Folkets Hus

Share This