LENA

Dokumentär från 2021 av Isabel Andersson. Från 7 år. Svensk tal, svensk text. 107 min.

När Lena Nyman blir antagen till Dramatens elevskola är hon redan en kändis i Sverige genom de kontroversiella Nyfiken-filmerna av Vilgot Sjöman. Genom filmen Jag är nyfiken – en film i gult blir hon dessutom känd över hela världen. Men på hemmaplan är kritikerna tuffa. Via dagböcker, brev och fotografier kommer vi Lena nära inpå livet med allt vad det innebär av kärlek, arbete, teaterliv, skrivande, alkohol och kroppshets. Där finns också den skärpta och fyndiga politiska blick som gör henne så brinnande aktuell än i dag. Och trots tvivel och svårigheter – i Lenas värld känner du dig aldrig ensam. När Lena dör 2011 lämnar hon efter sig 17 papperskassar fulla av hemligheter…

Isabel Andersson (f.1990) är filmregissör och debuterar med LENA. Med bakgrund inom dokumentärfilm och journalistik har hon bl.a. jobbat som researcher på filmen Bergman – ett år, ett liv. Isabel har även som redaktör gett ut Lena Nymans dagböcker i bokform på förlaget Ellerströms.

Här kan du ser en trailer för filmen: https://youtu.be/Xa9vS2DHS2E

Inträde 90 kr. Biljetter köps här på hemsidan under fliken Film

Bio Park i Älvsjö drivs som en ideell verksamhet. Överskottet går till att rusta upp klassiska Park i Älvsjö. Park invigdes 1928 och visade film dagligen fram till 1968.

Självklart har vi dryck, popcorn, godis och kaffe till försäljning. Kom och stöd oss genom att se film och ta en kopp kaffe!

Adress: Park, Götalandsvägen 181, Älvsjö. Hitta till oss: Buss 144 eller 165, hållplats Parkudden (gå 40 meter runt hörnet)

Notera att Bio Park i Älvsjö inte genomför återköp av biljetter.

Biografen är utrustat med onumrerade stolar.

OBS! Covidreglerna har släppts, men visa ändå hänsyn. Stanna hemma om du eller någon annan närstående känner sig sjuk. Håll avstånd i lokalen. Låt oss ta hand om varandra!

Välkommen till en genuin filmupplevelse i klassisk miljö önskar Filmrådet på Park!

Bild och videorättigheter: TriArt

Share This