Söndagen den 16/8 kl 17.00 visar vi filmen 438 dagar på Park. Drama från 2019 av Jesper Ganslandt med Gustaf Skarsgård och Mattias Varela.
Journalisterna Martin Schibbye och Johan Persson sätter allt på spel när de korsar gränsen mellan Somalia och Etiopien. De vill undersöka hur jakten på olja drabbar befolkningen och med egna ögon ta reda på sanningen. Fem dygn senare ligger de skjutna i öknen och en annan historia tar sin början.

Filmen 438 dagar är berättelsen om två människor som kastas in i en mardrömslik verklighet där jakten på sanning gör dem till blir brickor i ett internationellt politiskt spel på liv och död. En kamp om överlevnad, rättslöshet och storpolitik där vänskapen blir deras viktigaste vapen.

Filmen har nominerats till hela sex guldbaggar under 2019 bl.a. till bästa film.

Medlemskort 50 kr köpes på plats. Vi tar Swish, ej kontanter. Kortet berättigar till inträde till samtliga vuxenfilmer under säsongen! Filmen skulle ha visats i våras men blev inställd pga Covid19, det gör att ditt medlemskort för våren gäller för den här filmen.

Av smittoskäl kommer vi inte att servera mat, vin och öl. Men självklart har vi dryck, godis och kaffe till försäljning. Kom och stöd oss genom att se film och ta en kopp kaffe!

Trailer för filmen: https://www.youtube.com/watch?v=9hyPeJZvnvk

Adress: Götalandsvägen 181, Älvsjö. Busshållplats Parkudden buss 165 resp 144 (runt hörnet).

Filmklubben på Park är en ideell verksamhet. Överskottet går till att rusta upp klassiska Park i Älvsjö. Park invigdes 1928 och visade film dagligen fram till 1968. Om du inte vill äta middag så har vi popcorn, godis och kaffe till försäljning. Kom och stöd oss genom att se film och ta en kopp!

Vill du läsa mer om boken som filmen grundar sig på, så hittar du det här: http://438dagar.se/

Välkommen till en genuin filmupplevelse önskar Filmrådet på Park! (I samarbete med ABF)

Bildrättigheter: SF Studios

 

 

Bilder;

https://press.sfstudios.se/pressweb/574bf692310c6/line-up/cinema/5b35d6a61df06/page?type=current

Share This