Välkommen till höstens filmsäsong på Park

 

Vi inleder säsongen söndagen den 15 september med grillkväll från 14:30 och visning av dramakomedin Green Book i regi av Peter Farrelly med Mahershala Ali och Viggo Mortensen kl. 17:00. Kvällen är ett samarrangemang med Fryshuset och Östberga kulturhus. Mer om hösten filmprogram hittar ni längre ner men först lite om några förändringar vi gjort:

 

Denna termin kommer vi tyvärr inte att visa några barnfilmer. Detta p.g.a. att vi för närvarande är för få som arbetar ideellt för att det ska fungera på ett bra sätt. Eventuellt tar vi upp visandet av barnfilmer igen i framtiden, om vi t.ex. blir fler som engagerar oss i Filmklubben. Är du intresserad? Hör av dig via vår Facebook-sida eller kom förbi vid någon visning!

 

Vad gäller vuxenfilmerna har vi även här gjort en del förändringar. Vi testar nu att tidigarelägga visningstiden till kl 17.00. Detta dels för att det inte ska kännas för sent för att ta sig ut på film en söndag men också då vi har förhoppningen att kunna koppla ihop några av filmerna vi visar med ett samtal/en frågestund. Detta kan vara med någon som är involverad i filmen eller har något viktigt och bra att dela med sig av inom ämnet som filmen tar upp. Vi hoppas detta ska bli ett uppskattat inslag! Tilläggas kan också att vi kommer fortsätta servera enklare mat och dricka innan varje visning samt tillhandahålla försäljning av godis, popcorn, kaffe etc.. både före och under visningen.

 

För att få så bra bredd på filmerna som möjligt har vi också tagit fram fyra kategorier där vi varje säsong hoppas få med en film från varje. Filmkategorierna är som följer:

– ny/stor

– dokumentär

– prisbelönt/klassiker

– smal/indie eller specifik genre

 

Och så till den sista, och kanske bästa, nyheten: vi sänker terminspriset på medlemskort till ynka 50 kr! Medlemskortet berättigar till samtliga (!)filmer för säsongen (undantaget specialvisningar). Kom och se kvalitetsrullar på stor bioduk och träffa andra som gillar film. Sprid ordet, ta med dina vänner och kom till oss några söndagar för att äta och titta på bra film!

 

Men nu till höstens program!

 

15/9 Green book. Grillkväll! Samarr. med Fryshuset och Östberga kulturhus

11-årsgräns. Dramakomedi från 2018 av Peter Farrelly med Mahershala Ali och Viggo Mortensen. Kvällen är ett samarrangemang med Fryshuset och Östberga kulturhus. Grillat från kl. 14:30! Filmen visar vi kl. 17:00. För mer information se Parks hemsida eller Filmklubben på Facebook.

 

Dörrvakten och utkastaren Tony Lip från de italiensk-amerikanska kvarteren i Bronx får jobbet att köra Dr. Don Shirley, en svart pianist av yppersta världsklass, på en konsertturné från Manhattan till den allra djupaste Södern. De måste förlita sig på guideboken ”The Green Book” för att hitta till de få hotell och restauranger som då ansågs vara säkra för svarta amerikaner. De ställs öga mot öga med rasism och andra faror, men möter också oväntad medmänsklighet och humor. För att överleva och kunna umgås tvingas de bortse från sina olikheter och hålla sams på denna fantastiska resa.

 

22/9 Kapernaum(kategori: prisbelönt).

11-årsgräns. Drama från 2018 av Nadine Labaki med Zain Al Rafeea och Yordanos Shiferaw.

 

Tolvårige Zain står inför domaren i rättssalen med ett bestämt ansiktsuttryck – han vill stämma sina föräldrar för att de satt honom till världen. Vare sig Zain eller hans många syskon hinner med att vara barn i den hårda tillvaron i dagens Beirut, och när hans syster ska giftas bort som 11-åring får han nog och rymmer hemifrån.

 

13/10 Tomorrow(kategori: dokumentär).

Barntillåten. Dokumentär från 2015 av Cyril Dion och Mélanie Laurent med Anthony Barnosky och Olivier De Schutter.

 

Klimatet är i förändring. Men istället för att visa ”det värsta som kan hända”-scenarion fokuserar denna dokumentär på människorna som kommer med lösningar, förslag och åtgärder. Vi får möta människor från tio olika länder och tre kontinenter som ägnar sina liv åt att rädda vår planet! VINNARE – Bästa dokumentärfilm – César Awards 2016

 

10/11 The Tale(kategori: smal/indie).

Från 15 år. Drama från 2018 av Jennifer Fox med Laura Dern och Matthew Rauch.

 

Emmy-belönade Laura Dern spelar huvudrollen i den här historien om en kvinnas känslosamma djupdykning i sina barndomsminnen. Hon tvingas omvärdera sin första sexuella relation och sånt man intalar sig själv för att överleva.

 

24/11 Rocketman(kategori: ny/stor)

Från 7 år. Drama från 2019 av Dexter Fletcher med Taron Egerton och Bryce Dallas Howard.

Rocketman är en storslagen musikalisk fantasi om den otroliga historien kring Elton Johns

genombrottsår. Filmen följer den fantastiska resan från det blyga pianospelande underbarnet Reginald Dwight till internationella superstjärnan Elton John.

 

I december kommer Park att renoveras och Filmklubben tar då uppehåll. Går allt enligt planerna siktar vi dock på att köra ett specialarrangemang i mellandagarna med bl.a. första Alienfilmen, som fyller 40 år i år, men mer om detta framöver i så fall.

 

Hoppas vi ses i höst!

Filmrådet på Park

 

Adress: Götalandsvägen 181, Älvsjö. Buss 144 eller 165, hållplats Parkudden. Mer info:

http://parkfolketshus.nu/filmklubben/eller Facebook: Park Folkets hus i Älvsjö – Filmklubben

Share This