Söndagen den 6/9 kl 14.00 visar vi Askungen från 1950 på Park, Det är en barn & familjfilm från 1950 av Clyde Geronimi, Wilfred Jackson och Hamilton Luske.
Se den 70-årsjubilerande Askungen i klassisk filmmiljö på Park! Disneys underbara handanimerade film handlar om Askungen som sliter som piga hos sin elaka styvmamma och hennes två odrägliga döttrar. Varje dag får Askungen tvätta, putsa och städa och höra att hon inte är någonting värd. Det är inte så konstigt att hon drömmer om att få gå på balen i kungens slott och dansa med prinsen. Men så är det också bara en dröm, för hur skulle en piga som hon någonsin kunna gå dit? Hon har ju inte ens kunnat sy färdig sin klänning på grund av allt arbete! Fast med hjälp av sina små vänner, mössen Gus och Jack, fåglarna, samt en god fé och en magisk förtrollning blir drömmen plötsligt verklighet!

Men tiden är knapp – vid midnatt bryts förtrollningen och hon förvandlas från sagolik skönhet till enkel piga igen…

Barntillåten. Svenskt tal. 74 min.

Högst 40 platser i salongen för att kunna sitta glest av smittoskäl. De som kommer först har förtur.

Inträde köps i entrén via Swish, ej kontanter. Pris 50 kr. Då ingår alla barnfilmerna för säsongen! Barn under 7 år måste ha medföljande vuxen. Medföljande vuxen går in gratis med barnet. Filmen skulle ha visats i våras men blev inställd pga Covid19, det gör att ditt medlemskort för våren gäller för den här filmen.

Filmklubben på Park är en ideell verksamhet. Överskottet går till att rusta upp klassiska Park i Älvsjö. Park invigdes 1928 och visade film dagligen fram till 1968.

Självklart har vi dryck, godis och kaffe till försäljning. Kom och stöd oss genom att se film och ta en kopp kaffe!

Adress: Park, Götalandsvägen 181, Älvsjö. Hitta till oss: Buss 144 eller 165, hållplats Parkudden (gå 40 meter runt hörnet)

Frågor? Maila oss på: park.bio.live@gmail.com

Välkommen till en genuin filmupplevelse önskar Filmrådet på Park!

Bildrättigheter: Jack Millers webpage of Disney wiki

Share This