Söndagen den 16 januari kl 17.00 visar vi And then we danced på Park. Det är ett svensk-georgiskt drama från 2019. Regi Levan Akin med bl.a. Levan Gelbakhiani och Bachi Valishvili.
Merab är dansare och sliter hårt för att nå sin dröm om en plats i det georgiska huvudkompaniet. Men hans tillvaro vänds upp och ner den karismatiske Irakli dyker upp. Nykomlingen väcker Merabs längtan och åtrå. Känslor som innebär att han riskerar att förlora allt han har kämpat för.

And then we danced är nominerad till hela sju Guldbaggar bl.a. för bästa film. Filmen premiärvisades på Cannes filmfestival och är också Sveriges Oscarsbidrag.

Under filminspelningen i Georgien väckte filmen starka reaktioner på grund av det homosexuella temat. Filmteamet fick ha livvakter efter att ha mottagit flera hot. Vid premiärvisningen i Tblisi utbröt våldsamma protester vilka höll på att stoppa visningen.

Levan Akin (f. 1979) långfilmsdebuterade med Katinkas kalas (2011). År 2015 kom hans andra film Cirkeln. And then we danced är hans tredje film.

Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=eCJLV0NxrNk

Mer information finns på TriArts hemsida: https://www.triart.se/filmer/and-then-we-danced/

Medlemskort 50 kr köpes på plats. Vi tar Swish. Kortet berättigar till inträde till samtliga fem vuxenfilmer under säsongen!

Kom och ta en bit mat innan filmen! Från klockan 16:00 slår vi upp portarna och serverar mat och dricka, inklusive öl och vin, för dem som är sugna!

Adress: Götalandsvägen 181, Älvsjö. Busshållplats Parkudden buss 165 resp 144 (runt hörnet).

Filmklubben på Park är en ideell verksamhet. Överskottet går till att rusta upp klassiska Park i Älvsjö. Park invigdes 1928 och visade film dagligen fram till 1968. Om du inte vill äta middag så har vi popcorn, godis och kaffe till försäljning. Kom och stöd oss genom att se film och ta en kopp!

Välkommen till en genuin filmupplevelse önskar Filmrådet på Park! (I samarbete med ABF)

Bildrättigheter: triart.se

Share This